Frågor att ställa till en elektriker i Göteborg innan de sätter igång

27 mars 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Är du i Göteborgsområdet och i behov av en elektriker? Innan du låter dem börja sitt arbete är det viktigt att först ställa några frågor för att försäkra dig om att de vet vad de gör. Du vill verkligen inte att de slumpmässigt ska fästa ledningar eller sätta eld på ditt hus! Därför har vi sammanställt en lista med viktiga frågor att ställa till en elektriker i Göteborg. Så innan du påbörjar detta potentiellt farliga projekt kan du beväpna dig med kunskap genom att läsa igenom vår roliga guide om de bästa frågorna att ställa till din elektriker, så att du kan vara säker på att allt kommer att slutföras korrekt och säkert.

 

5 bra frågor att ställa

1. Vilken erfarenhet har du inom detta område? Du vill försäkra dig om att den elektriker du anlitar har erfarenhet och har varit verksam i branschen under lång tid. Fråga dem om deras arbetshistoria, hur många år de har gjort detta och var de har fått sin utbildning.

 

2. Har du en licens? Alla elektriker i Göteborg måste ha en giltig licens. Fråga om de har det och när det utfärdades, eller om det har gått ut.

elektriker göteborg

3. Har du en försäkring? De flesta välrenommerade elektriker kan visa upp ett bevis på en allmän ansvarsförsäkring, som ger ett skydd om det skulle uppstå skador under arbetet.

 

4. Känner du till Göteborgs byggregler? Olika städer har olika byggnormer och bestämmelser och det är viktigt att din elektriker känner till dem för Göteborg. Fråga dem om detta för att försäkra dig om att deras arbete kommer att vara i enlighet med reglerna.

 

5. Vad uppskattar du att kostnaden för det här projektet kommer att bli? Be elektrikerna om en uppskattning av projektkostnaden innan de börjar arbeta. Det ger dig en uppfattning om hur mycket det kommer att kosta och kan hjälpa dig att budgetera för det.

 

 

Fler nyheter